Färilalogga Översättningsinformation
Swedish Danish Dutch English Finnish German
Sitemap för farila.se
HOPPSTRÖMMEN MED TRÄTROTTOAREN

hoppstrommen_natverHoppströmmen är en av de mest lättillgängliga av Färilas forsar. På södra sidan går en väg ner till strömmen strax efter Lassekrog vid färd mot Kårböle.
Bilen kan ställas antingen vid övre parkeringen där en kort promenad leder till ett rastställe med bänkar och bord högt ovanför älven med härlig usikt.
Den nedre parkering ligger alldeles intill ett gapskjul med grillplats.

Vid Hoppströmmen går också ett av Färilas finaste utflyktsmål, trätrottoaren. Det är en lång trottoar byggd alldeles intill Ljusnan. Den är helt handikappanpassad och en rullstol klarar enkelt den rundtur vid Ljusnan som trätrottoaren erbjuder. Om bilen ställs vid den över parkeringen går färden längs rundturen hela tiden nedåt och en rullstolsbunden kan då enkelt plockas upp vid den nedre parkeringen. Trätrottoaren erbjuder också en perfekt rundtur med barnvagn. Rundturen är c:a 600 meter. Längst nedströms finns ytterligare en rastplats med bänkar och bord.

Hoppströmmen är en av de bästa harrfiskeställena i Ljusnan. Flera fina platser för fiske finns både uppströms och nedströms gapskjulet. Norra sidan når man enkelt genom att åka över Laforsbron och ta avtagsvägen mot Föne. Leta efter skylten mot Hoppströmmen. Även på norra sidan finns ett gapskjul och en grillplats. Norra sidan erbjuder också ett fint harrfiske.hoppstrommen harry kompFärilas forsar


ljusdal gray halsingeturism gray jarvso gray harjedal gray