Färilalogga Översättningsinformation
Swedish Danish Dutch English Finnish German
Sitemap för farila.se
FÄRILAVECKAN


farilaveckan_skojenI 50 års tid har Färilaveckan varit ett inslag i sommaren i Färilabygden. Det var en av eller rentav den första ”veckan” som sedan skapats runt om i landet.

I Färila och i byarna runt om bjuds på aktiviteter under hela veckan för hela familjen. Det finns de traditionella ”dagarna” – fiskets dag, familjedag, hantverksdag bl a. Där finns ett brett utbud av aktiviteter, föredrag och försäljning, bl.a. kommunens största loppis under första söndagen.

Musikarrangemang som Valla Open och Lunchmusik blandas med fotbollsfest och hantverksmarknader. Det är inte bara under själva veckan som det pågår aktiviteter. Teater i Hovra, Dragracing på Fönefältet, Brännboll i Korskrogen ... håll er informerade här på hemsidan och på Facebook.
 
En av Färilaveckans höjdpunkter är karnevalen, där Färilaborna bjuder på gatuteater av hög kvalité. 
Vi får ofta frågan vad som styr startdagen för Färilaveckan. Den börjar alltid helgen efter första söndagen i juli! Delsbostämman är alltid första söndagen i juli. Därefter börjar Hamboveckan med Moläta i Järvsö och SEN kommer Färilaveckan.


Färilaveckan 2020  är inställd, kika gärna in under fliken Se och göra för aktiviteter i Färilabygden sommaren 2020. ljusdal gray halsingeturism gray jarvso gray harjedal gray